Loading Events

Event Details

NisJUGEventsSeavus Code Talks

« All Events

  • This event has passed.

Event Navigation

Jun 09 2021

Seavus Code Talks

09.06.2021 @ 16:30 - 18:00

Seavus, internacionalna kompanija za razvoj softvera i konsalting, organizuje online dogadjaj Code Talks, koji će se održati 9. juna u 16:30h. Događaj je posvećen raznim Bankarskim i Fintech tehnologijama i učesnici će imati priliku da čuju praktična znanja Seavus inžinjera i unaprede svoje veštine. Domaćini događaja su Seavus-ovi IT eksperti iz oblasti Bankarstva i Finansija, Vlade Maksimović – Technical Lead, Artsiom Grabowski – Senior Developer i Nikola Ognenovski – Technical Manager.

Prijavite se za ovaj jedinstvenom događaj i unapredite svoje veštine kroz tehničko i praktično znanje, i pridružite se diskusiji i podelite vaše ekspertize i znanje sa zajednicom. Na kraju događaja je – TheLionTalk Panel – za pitanja i odgovore, koje je otvoren za sve učesnike događaja.

Lokacija: Online

Registracija: Besplatno

Link za prijavu

*Događaj će biti na Engleskom jeziku.

 

Agenda

 

16:30h – 16:40h

Otvaranje Seavus CodeTalks

16:40h – 17:00h

“Implementacija ePotpisa za Digitalni Onboarding” – Prezentuje Vlade Maksimović

Uspon FinTech-a donosi inovativnu revoluciju u polju bankarstva i finansija. Predstavićemo Digitalni onboarding kao moderni koncept interakcije sa klijentom. Integrisan ePotpis, popularni API-ji nezavisnih dobavljača, Google/ One Drive i Dropbox Integracija… Sve ovo i mnogo više, plus Demo prezentacija.

17:00h – 17:20h

“Kako da izbegnemo greške u bankarskom domenu u ranim fazama implementacije koristeći Azure DevOps” – Prezentuje Artsiom Grabowski

Kombinacijom modernih alata za razvoj i automatizovanim procesima imamo mogućnost da otkrijemo kritične greške tokom ranijih faza implementacije i da smanjimo broj potencijalnih nepravilnosti u višim okruženjima. Prezentacija će obuhvatiti primere kako koristimo kontrolu verzija i granjanje “branching”, koje polise primenjujemo za sve developere, kako automatizujemo ova pravila. Govorićemo o važnosti integracionog testiranja i .NET paketa koje koristimo za implementaciju testova za API. U okviru prezentacije biće primera kako se u Azure DevOps mogu konfigurisati verzije kontrola, izgradnja i objavljivanje, uz pouzdanu isporuku izmena.

17:20h – 17:40h

“GO u FinTech-u: Za I Protiv” – Prezentuje Nikola Ognenovski

GO se sve češće koristi u raznim industrijama, uključujući i finasije. To je dobar izbor za izgradnju kompleksnih projekata sa jednostavnim dizajnom i visokim performansama. Tokom prezentacije, diskutovaćemo o ZA i PROTIV korišćenja GO za bankarstvo i FinTech sisteme.

17:40 – 18:00

TheLionTalk Panel sa prezenterima i gostujućim učesnicima + pitanja publike.

Spikeri

 

Vlade Maksimovic – Technical Lead u diviziji za Bankarstvo I Finansije. Preko 10 godina iskustva u razvijanju softvera u Java. Fokusiran na dizajniranju i implemntaciji rešenja za velike poslovne sisteme. Radio je u raznim domenima, najviše znanja u polju platnog prometa, igra na sreću i industriji za transfer novca.

Artsiom Grabowski – Senior Developer u diviziji za Bankarstvo i Finansije. Ima više od 6 godina iskustva u dizajnu, razvoju, isporuci I podršci softverskih proizvoda koji koriste Microsoft tehnologiju. Bio je uključen u projekte velikih sistema u domenu Bankarstva i finansija, zdravstvene industrije i projekata srednje veličine u okviru eCommerce domena.

Nikola Ognenovski – Technical Manager u diviziji za Bankarstvo i Finansije. Kreira .NET i JS rešenja, vodi timove za izradu i razvoj softvera od nule i neguje efikasnu komunikaciju. Uživa u dizajniranju čistih API-ja, pisanju održivih kodova, uspostavljanju novih procesa i metodologija kao i neizbežna refaktorisanja naslednog koda. Koristi svaku priliku za učenje i primenu najsavremenijih tehnologija. Zaljubljenik u nauku, IoT entuzijasta i iz hobija razvija igrice.

Ne zaporavi da se registuješ!

Details

Date: 09.06.2021
16:30 - 18:00
Event Category:
Event Tags:

Venue

Online Event

Organisers

Drazen
Dejan
Nemanja
Petar
Milos